Çözüm Merkezi istek ve şikayetleriniz için 7/24 aktif numaramız 0362 431 10 12 / İnternet başvurularınız için Kayıt Formu
Samsun Büyükşehir Belediyesi kentte tarımın gelişmesi için her alanda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilere verilen ekipman desteği sürüyor. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) katkısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan ‘Tarımda Mekanizasyonun Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında alınan taş toplama makineleri, düzenlenen programla Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü ziraat odalarına teslim edildi. Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yanındaki alanda düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Samsun'un çok önemli bir tarım kenti olduğunu belirterek “Üç büyük ovamız var. İrili ufaklı ovalarımız da mevcut. 950'nin üzerinde köy var ve bu köylerinin hepsi üretici. Köylüyü üretici pozisyonunda ve köyde tutmak istiyoruz. Onun için şehirde ne varsa köylümüze de onu götüreceğiz” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız son birkaç yıldır DOKAP destekli bir çok proje geliştirdi. Bu makineleşme de bunlardan biri. Eğer makineli tarıma geçmediyseniz, arazilerinizi giderek küçültüyorsanız, verim düşüyor. Verimin düştüğü yerde de o işi kimse yapmaz. Biz hem makineleşmeyi artıracağız hem de tohumda, gübrede, üretilen ürünün yeniliğinde, şehrimize, köylerimize ilave yenilikler getireceğiz. Üretim olacak, üretimden herkes payı alacak. Bu şekilde Türkiye'de refah, mutluluk artacak." Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz ise proje ile Samsun genelinde tarımda mekanizasyonun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığının söyleyerek "Çeltik tarımında kullanılmak üzere üç sarmal vinç alınıp Bafra Ziraat Odasına ve Terme Çeltik üreticileri Birliğine teslim edildi. Bugün de ziraat odalarına taş toplama makinelerini teslim edeceğiz. Çiftçilerimizin bu makineleri kullanarak arazilerindeki taşları kolaylıkla temizleyecek. Projenin üçüncü etabında ise sap parçalama makinesi alarak ihtiyaç duyan ziraat odalarımıza teslim edeceğiz. Tüm gücümüzle çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi. DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir ise programda yaptığı konuşmada desteklenen gelecek yıl Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklığında 50 milyon liralık bütçeyle bölgeye fayda sağlayacak projelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Tarımsal alanda Samsun Büyükşehir Belediyesi ile DOKAP iş birliğinde önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini dile getiren Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise "Bu tarz destekler odalara ve üyelerine önemli imkanlar sağlıyor. Bizler de elimizden geldiğince üst kurumlarla koordinasyonla eksik kalan yerlerde imkanlarımız dahilinde ziraat odamıza yardımcı olma gayretindeyiz” şeklinde konuştu. Konuşmaların sonrasında 4 taş toplama makinesi, Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü ziraat odası başkanlarına teslim edildi.
1961 yılında Şalpazarı’nda doğdu. İlk, orta, lise tahsilinden sonra KTÜ Mimarlık Fakültesine girdi ve 1983 yılında mezun oldu. Ortaokul ve lise yıllarında babasının yanında bakırcı ustası olarak çalıştı. 1978 yılında babasına ait işletmeyi sanayi tesisi haline getirdi ve tesisin imalat müdürlüğünü yaparak genç yaşta çalışma hayatına atıldı.
Askerliğini asteğmen kontrol mühendisi olarak 1985 yılında tamamladı. 1986-1991 yıllarında Türkiye Emlak Bankasında fen eksperliği yaptı. 1991 yılında kendi inşaat ve mimarlık şirketini kurarak serbest ticari hayatına başladı. 1993 yılında MÜSİAD Samsun Şubesinin kurucuları arasında yer aldı.
1994 yılında Atakum Belediyesi meclis üyeliğine seçildi. 2001 yılında AK Parti kurucu il başkanlığı görevini üstlendi.
2002 yılında AK Parti’den 22. dönem Samsun Milletvekilliğine seçildi. Aynı dönem iki yıl TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü. 23. dönem Samsun Milletvekilliğine tekrar seçildi ve iki yıl daha Komisyon Başkanlığı görevine devam etti. 60. TC Hükümeti Bayındırlık ve İskan Bakanlığına getirildi. 24. dönem Samsun Milletvekilliğine tekrar seçildi. 3 dönem milletvekilliği süresince Samsun’a ulaşımda, sağlıkta, sulamada, enerjide, adalette, eğitimde, sanayide vb. birçok alanda altyapı ve üst yapı yatırımlarında etkin rol oynadı. 5 yıl komisyon başkanlığı döneminde bayındırlık, ulaştırma, turizm alanlarında reform niteliği taşıyan birçok düzenlemeye imza attı.
Bakanlık döneminde kamu yatırımları, imar ve planlama, İller Bankası, yerel yönetimler, 2B gibi birçok alanda başarılı çalışmalarda bulundu. Türkiye’de devrim niteliğinde olan Tapu Kadastrodaki randevu sistemini ve gün içerisinde işlemlerin tamamlanması, TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) bakanlığı döneminde hayata geçirdi. 3 dönem milletvekilliğinden sonra Samsun’da ticari faaliyetlerine devam etti.
31 Mart 2019 yerel seçimleri için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Cumhur İttifakı adayı olarak gösterildi ve seçimlerden başarı ile çıkarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Evli ve 5 çocuk babasıdır.