Çözüm Merkezi istek ve şikayetleriniz için 7/24 aktif numaramız 0362 431 10 12 / İnternet başvurularınız için Kayıt Formu
Engelli vatandaşların talep ve isteklerini karşılamak için bir dizi çalışma gerçekleştirilen Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla da çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen programlarla empati ve davranış eğitimleri veriliyor.
23 Nisan Ortaokulu öğrencilerine ‘empati ve davranış’ konulu sunum yapan birim sorumlusu Eda Günaydın, görme, işitme, konuşma ve bedensel engellikle ilgili bilgiler vererek, günlük yaşamda engelli bir birey ile karşılaştıklarında bilinçli şekilde nasıl yardımcı olabileceklerini anlattı. Daha sonra okul bahçesinde kurulan parkurda göz bandı takan öğrenciler yürümeye çalışıp, resim yaparak görme engelli bireylerin gündek yaşamda yaşadığı zorlukları anlamaya çalıştı. Yine öğrenciler, bedensel engelli bireylerin ulaşımla ilgili neler yaşadıklarını deneyimleyerek anlamak için tekerlekli sandalye kullandı. ‘TECRÜBE EDEREK ÖĞRENİYORLAR’
Etkinlikle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü Birim Sorumlusu Eda Günaydın, “Belediyemizin sosyal sorumluluk etkinlikleri çerçevesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası sebebiyle okullarımızda engellilik empati ve davranış sunumu yapıyoruz. Sunumda ayrıca belediyemizin engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerinden söz ediyoruz. Teorik bilgiler sonrasında da öğrencilerimiz, engelli parkurda kendilerini onların yerine koyarak karşılaştıkları zorlukları ve verdikleri mücadeleleri tecrübe ederek öğreniyor. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Okul idarelerimize ve öğrencilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
1961 yılında Şalpazarı’nda doğdu. İlk, orta, lise tahsilinden sonra KTÜ Mimarlık Fakültesine girdi ve 1983 yılında mezun oldu. Ortaokul ve lise yıllarında babasının yanında bakırcı ustası olarak çalıştı. 1978 yılında babasına ait işletmeyi sanayi tesisi haline getirdi ve tesisin imalat müdürlüğünü yaparak genç yaşta çalışma hayatına atıldı.
Askerliğini asteğmen kontrol mühendisi olarak 1985 yılında tamamladı. 1986-1991 yıllarında Türkiye Emlak Bankasında fen eksperliği yaptı. 1991 yılında kendi inşaat ve mimarlık şirketini kurarak serbest ticari hayatına başladı. 1993 yılında MÜSİAD Samsun Şubesinin kurucuları arasında yer aldı.
1994 yılında Atakum Belediyesi meclis üyeliğine seçildi. 2001 yılında AK Parti kurucu il başkanlığı görevini üstlendi.
2002 yılında AK Parti’den 22. dönem Samsun Milletvekilliğine seçildi. Aynı dönem iki yıl TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü. 23. dönem Samsun Milletvekilliğine tekrar seçildi ve iki yıl daha Komisyon Başkanlığı görevine devam etti. 60. TC Hükümeti Bayındırlık ve İskan Bakanlığına getirildi. 24. dönem Samsun Milletvekilliğine tekrar seçildi. 3 dönem milletvekilliği süresince Samsun’a ulaşımda, sağlıkta, sulamada, enerjide, adalette, eğitimde, sanayide vb. birçok alanda altyapı ve üst yapı yatırımlarında etkin rol oynadı. 5 yıl komisyon başkanlığı döneminde bayındırlık, ulaştırma, turizm alanlarında reform niteliği taşıyan birçok düzenlemeye imza attı.
Bakanlık döneminde kamu yatırımları, imar ve planlama, İller Bankası, yerel yönetimler, 2B gibi birçok alanda başarılı çalışmalarda bulundu. Türkiye’de devrim niteliğinde olan Tapu Kadastrodaki randevu sistemini ve gün içerisinde işlemlerin tamamlanması, TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) bakanlığı döneminde hayata geçirdi. 3 dönem milletvekilliğinden sonra Samsun’da ticari faaliyetlerine devam etti.
31 Mart 2019 yerel seçimleri için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Cumhur İttifakı adayı olarak gösterildi ve seçimlerden başarı ile çıkarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Evli ve 5 çocuk babasıdır.