Çözüm Merkezi istek ve şikayetleriniz için 7/24 aktif numaramız 0362 431 10 12 / İnternet başvurularınız için Kayıt Formu
DÜNYA’NIN EN BÜYÜĞÜ
Ankara Etimesgut Hava Limanı’nda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği ile gerçekleşen Dünya’nın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, ikinci gününde yoğun ilgili görüyor. Türk Yıldızları’nın uçak gösterisi yanında Dı̇key Rüzgar Tünelı̇, İklı̇m Tünelı̇, Güneş Gözlemı̇, Planetaryum, Uzay Temalı Çocuk Parkı, Sı̇mülasyon Deneyı̇m Alanları, Paydaş-Sponsor-Katılımcı Stant Aktı̇vı̇telerı̇, Kara ve Hava Araçları Sergı̇sı̇, Sıcak Hava Balonu ve Pedallı Uçuş gibi çok sayıda etkinliğe sahne olan festivalde çocuklar ve gençler, milli teknoloji hamlesi kapsamında üretilen uçaklara dokunarak yarışmaya katılan projeleri inceliyor.
BÜYÜKŞEHİR STANDINI ZİYARET ETTİ
Festivalde Samsun Büyükşehir Belediyesi standını yoğun ilgi görürken standı, festivalin 2.gününde AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ömer Urhal, Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da ziyaret etti. Stantta çocuk ve gençlerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren Karaaslan, festivalle ilgili değerlendirme yaptı.
TÜRKİYE’NİN ADRESİ ‘TEKNOFEST’
TEKNOFEST’in Türkiye’de önemli bir farkındalık oluşturarak çocukların, gençlerin ve ailelerin buluşma noktası haline geldiğini ifade eden Çiğdem Karaaslan, “Geçen sene bu coşkuyu Türkiye’nin kalbinin altığı şehrimiz Samsun’da yaşıyorduk. TEKNOFEST Karadeniz, gerçekten muhteşem geçmişti. Şimdi de Ankara’dayız. Rakamlar açıklandı mı bilmiyorum ama yine büyük coşku ve yüksek katılım var. Proje başvuru sayısının 1 milyonu bulduğu bir etkinlikten söz ediyoruz. Dolayısıyla Ankara’da müthiş bir atmosfer var. İnşallah seneye daha da nitelik ve sayısal olarak büyümüş TEKNOFEST kuşağı ile Türkiye’nin milli teknoloji hamleleri devam edecek.” diye konuştu.
HER ŞEY HAYALLE BAŞLAR
TEKNOFEST’i bir hayalin gerçekleşme hikayesi olarak tanımlayan Karaaslan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi her şey hayal etmekle başlar. Festivalde rahmetli Özdemir Bayraktar’ın mirasını yücelterek daha da yukarılara taşıyan sayın Selçuk Bayraktar ile Haluk Bayraktar’ın, babalarının mirasını nerelere taşıdıklarını görüyoruz. Belki ilk başta hedef, ülkemizin en ücra köşesindeki çocuklara ulaşılarak hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı olmaktı. Şimdi o çocuklar teknoloji projeleri üretip, gelip yarışmalara katılıyor, uçaklara dokunuyor, diğer projeleri inceliyor. Projeleri ve üretimleri görünce yeni hayaller kuruyorlar. Bayraktar ailesinin gerçekleştirdiği hedef ve ruh buydu. Cumhurbaşkanımızın da çok büyük katkılarıyla ülkemizin 4 yanındaki milli teknoloji hamlemiz, artık sanayide ve üretimde hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüştü. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 yılında gelecek yüzyılı hayal ediyoruz. Gelecek yüzyıl, bizlere bu kapsayıcılığı, kuşatıcılığı ve vizyonu hayal ettiriyor. O yüzden burada olmaktan hakikaten çok mutluyum.” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLARDAN SAMSUN STANDINA YOĞUN İLGİ
Festivalde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuna ayrı bir parantez açan Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, “Geçen yıl büyük bir başarı sağlayarak TEKNOFEST Karadeniz’e ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyemiz, buradaki etkinlik alanı içerisinde de 4 farklı noktadaki stantlar kurmuş. Çok güzel organizasyonlar ve etkinlikler gerçekleştiriyor. Misafirlerini de en iyi şekilde ağırlıyor. Zaten çocuklar ve gençlerin ilgisi de bunu gösteriyor. Festival alanına gelen tüm ziyaretçilerimizi Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standına davet ediyorum.“ ifadelerini kullandı.
1961 yılında Şalpazarı’nda doğdu. İlk, orta, lise tahsilinden sonra KTÜ Mimarlık Fakültesine girdi ve 1983 yılında mezun oldu. Ortaokul ve lise yıllarında babasının yanında bakırcı ustası olarak çalıştı. 1978 yılında babasına ait işletmeyi sanayi tesisi haline getirdi ve tesisin imalat müdürlüğünü yaparak genç yaşta çalışma hayatına atıldı.
Askerliğini asteğmen kontrol mühendisi olarak 1985 yılında tamamladı. 1986-1991 yıllarında Türkiye Emlak Bankasında fen eksperliği yaptı. 1991 yılında kendi inşaat ve mimarlık şirketini kurarak serbest ticari hayatına başladı. 1993 yılında MÜSİAD Samsun Şubesinin kurucuları arasında yer aldı.
1994 yılında Atakum Belediyesi meclis üyeliğine seçildi. 2001 yılında AK Parti kurucu il başkanlığı görevini üstlendi.
2002 yılında AK Parti’den 22. dönem Samsun Milletvekilliğine seçildi. Aynı dönem iki yıl TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü. 23. dönem Samsun Milletvekilliğine tekrar seçildi ve iki yıl daha Komisyon Başkanlığı görevine devam etti. 60. TC Hükümeti Bayındırlık ve İskan Bakanlığına getirildi. 24. dönem Samsun Milletvekilliğine tekrar seçildi. 3 dönem milletvekilliği süresince Samsun’a ulaşımda, sağlıkta, sulamada, enerjide, adalette, eğitimde, sanayide vb. birçok alanda altyapı ve üst yapı yatırımlarında etkin rol oynadı. 5 yıl komisyon başkanlığı döneminde bayındırlık, ulaştırma, turizm alanlarında reform niteliği taşıyan birçok düzenlemeye imza attı.
Bakanlık döneminde kamu yatırımları, imar ve planlama, İller Bankası, yerel yönetimler, 2B gibi birçok alanda başarılı çalışmalarda bulundu. Türkiye’de devrim niteliğinde olan Tapu Kadastrodaki randevu sistemini ve gün içerisinde işlemlerin tamamlanması, TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) bakanlığı döneminde hayata geçirdi. 3 dönem milletvekilliğinden sonra Samsun’da ticari faaliyetlerine devam etti.
31 Mart 2019 yerel seçimleri için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Cumhur İttifakı adayı olarak gösterildi ve seçimlerden başarı ile çıkarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Evli ve 5 çocuk babasıdır.