SAMSUNBÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİ

Samsun Simidi

Enfes kokusu… Çıtır çıtır tadı… Samsun’un sembol yiyeceklerinden biri olan “Simit” görüntüsüyle iştah kabartıyor. Varlıklısından yoksuluna, patronundan işçisine 7’den 70’e herkesin vazgeçemediği ata yadigârı lezzet; Türk Patent Enstitüsü’nden tescil alarak Coğrafi Ürünler listesine adını yazdırmayı da başardı.

Adeta kentin markası haline gelen “Samsun Simidi” kimi için kahvaltıların vazgeçilmezi kimi için atıştırmalık. Hele yanında bir bardak çay da varsa lezzetine lezzet katıyor. Samsun’un tescilli ürünlerinden olan bu simit, mayalanmasından pişirilmesine kadar birçok açıdan diğerlerinden farklılık gösteriyor. Diğer bölgelerde yapılan simitler soğuk pekmez kazanına atılırken  Samsun Simidi ise sıcak pekmezle haşlanıyor. Pekmezin sıcak oluşu bu simidi diğerlerinden ayıran en önemli neden. Lezzet ve görüntü olarak diğer illerde ve ülkelerde yapılan simitlere benzemeyen Samsun Simidi, yurt dışından ve şehir dışından gelen turistler tarafından da oldukça beğeniliyor.

Eğer Samsun’daysanız en yakın simitçiye uğrayıp bir çay keyfi yapmanızı, yazımızı başka bir şehirden okuyorsanız Samsun’a yolunuz düştüğünde mutlaka bu enfes lezzeti tatmanızı öneririz.