Çözüm Merkezi istek ve şikayetleriniz için 7/24 aktif numaramız 153 / İnternet başvurularınız için Kayıt Formu
Samsun Büyükşehir Belediyesi Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi yaralı ve yardıma muhtaç yaban hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde bulunan ilk yardım ünitesi yeniden hizmet vermeye başladığı 7 ayda 120 yabani hayvana şifa oldu.
Hastaların büyük bölümü “kuşlar”
Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi farklı türdeki tüm yaban hayvanlarına hizmet sunarken hastaların çoğunluğunu ise kuşlar oluşturuyor. Göç sırasında ya da çeşitli nedenlerle yaralanan hayvanlar merkezde tedavi ediliyor. Klinikte ayrıca yorgun düşen hayvanların bakım ve beslenmeleri de gerçekleştiriliyor. Sağlığına kavuşan hayvanlar yeniden doğaya salınıyor.
“Tedavilerinin ardından doğaya salınıyorlar”
Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi’nde görevli Veteriner Hekim Paria Tabatabaei, “Tüm kuşların ve hayvanların tedavisini yapabilecek donanıma sahip kliniğimiz 7 ay önce yeniden hizmet vermeye başladı. 7 ayda 120 hayvanımızı sağlığına kavuşturduk. Şuanda da merkezimizde Bıldırcın, Şahin ve diğer hayvanlarımızın tedavisi sürüyor. Sağ kanat ekleminde kırığı olan bıldırcın fiziki tedavi görüyor. Şahin’in ise doku zedelenmesi vardı. Onun da tedavisi devam ediyor. Son olarak Kuş Cennetimizde çalışanlar tarafından bulunan Gri Balıkçıl’ın da tedavisini tamamlayıp doğaya saldık. Zayıf düşmüştü ve uçamıyordu. Vücut ısısı düşük hipotermiye girmişti. Yaklaşık 1 buçuk ay bizimle tedavi gördü, kilo aldı ve doğaya dönmeye hazır olduğunda doğaya saldık” dedi.
1978 yılında Samsun Çarsamba Yenikışla Mahallesi'nde doğdu. İlköğretimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü İlkokulunda, orta-lise öğrenimini Çarşamba İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1996 yılında kazandığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2000 yılında mezun oldu. 2002 yılından 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yapmaya devam etti. Çarşambaspor’da ve Türkiye Ragbi Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 31 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atandı. 5. ve 6. olağan kongrelerde yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2019 Mahalli ve İdari Seçimleri'nde Cumhur ittifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi ve Çarşamba Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendi ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.