Çözüm Merkezi istek ve şikayetleriniz için 7/24 aktif numaramız 153 / İnternet başvurularınız için Kayıt Formu
Toybelen’de uzun süredir beklenen müjde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’dan geldi. Türkiye’nin en kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olan Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’nde hak sahibi vatandaşlara dükkanların teslim süreci 9 Aralık Pazartesi günü başlıyor.
Sağlık kentler ve kentsel dönüşüm vurgusuyla çalışmalarına büyük önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliği ile kentin en önemli problemlerinden birine neşter vurarak gerçekleştirdiği tarihi sanayi dönüşümününde sona gelindi. Sanayi dönüşümü kapsamında Atakum ilçesinde inşa edilen 700 dönüm büyüklüğünde bin 526’sı sanayi, 44’ü ticari tip olmak üzere toplamda bin 570 iş yerinden oluşan Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’nde hak sahibi vatandaşlara dükkanlarının teslim aşaması başlıyor. Gülsan Sanayi Sitesi’nde aktif olarak çalışan esnafların kura ile belirlenen dükkanların bin 221’inin teslimatı 9 Aralık Pazartesi günü başlıyor. Dükkanların teslim süreleri 9 Aralık 2024 ile 28 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Gülsan yeni bir yaşam alanına kavuşacak
Gülsan Sanayi Sitesi esnafı Toybelen Küçük Sanayi Sitesi’ndeki altyapısı güçlü, daha modern ve kullanışlı iş yerlerine taşınır taşınmaz Canik ilçesinde bulunan Gülsan Sanayi Sitesi için dönüşüm başlayacak.
“Esnafımıza hayırlı olsun”
Türkiye’deki en kapsamlı dönüşüm projelerinden birinin Samsun’da hayata geçirildiğini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehrimiz için çok önemli bir projede, esnafımızın heyecanla beklediği süreç başlıyor. Gülsan Sanayi Sitesi’ndeki esnafımıza dükkanlarının teslimi 9 Aralık Pazartesi itibari ile başlamış olacak. Bu kentsel dönüşüm Samsun için çok önemli bir kazanım. Sağlıklı kentler ve kentsel dönüşüm bizim için olmazsa olmaz. Başta Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ve şehrimizim tüm dinamiklerine teşekkür ediyorum. Esnafımızı daha modern dükkanlara kavuştururken şehrimize de yepyeni bir yaşam alanı kazandıracak, kentin çehresini değiştirecek projenin Samsun’umuza, esnafımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“Esnafımız için bu adımı atacağız”
Daha önce Toybelen’den dükkan alamayan esnafa yönelik de çalışma yaptıklarını belirten Başkan Doğan, “Büyükşehir Belediyesi olarak satın almak istediğimiz ancak henüz ödemesi tamamlanmamış dükkanlarımızı da TOKİ’ye devrederek esnafımızın satın almasının yolunu açacağız. Bunu geçtiğimiz meclis toplantısında da ifade etmiştim. Gülsan’daki esnafımız için bu adımı atacak, onlara bu kolaylığı sağlayacağız. Toybelen’den dükkan alamadığı için mağdur olan esnafımızın mağduriyetini gidereceğiz” diye konuştu.
1978 yılında Samsun Çarsamba Yenikışla Mahallesi'nde doğdu. İlköğretimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü İlkokulunda, orta-lise öğrenimini Çarşamba İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1996 yılında kazandığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2000 yılında mezun oldu. 2002 yılından 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yapmaya devam etti. Çarşambaspor’da ve Türkiye Ragbi Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 31 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atandı. 5. ve 6. olağan kongrelerde yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2019 Mahalli ve İdari Seçimleri'nde Cumhur ittifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi ve Çarşamba Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendi ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.