Çözüm Merkezi istek ve şikayetleriniz için 7/24 aktif numaramız 153 / İnternet başvurularınız için Kayıt Formu
Kültürel hafızamızın en renkli unsurlarından biri olan unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle yeniden hayat buluyor. “Kültür ve Sanatın kalbi Samsun’da atıyor” mottosu ile 2025-2026 sezonunda birbirinden renkli ve özel programlara imza atan Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları çocuklarla buluşturuyor. Gelecek nesillere geleneksel değerleri aktarmayı hedefleyen proje ile öğrenciler hem doyasıya eğleniyor hem de öğreniyor.
Kültürel miras yaşatılıyor
Geleneksel oyun kültürünü yeniden canlandıran etkinlik kapsamında öğrenciler çuval yarışından halat çekme yarışına, seksekten mendil kapmacaya birçok oyunla keyif dolu vakit geçiriyor. Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerle hem kültürel miras yaşatılıyor hem öğrencilerin sosyal etkileşimi artırılıyor hem de fiziksel aktivite teşvik ediliyor.
Etkinlikte öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilirken gün sonunda ise öğrenciler Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a duygu ve düşüncelerini anlatan mektuplar yazıyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Oyunlar Etkinliği”, yıl boyunca farklı okullarda sürdürülecek. Program kapsamında 17 ilçedeki toplam 396 ilkokulda etkinlikler gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi, proje ile 100 bine yakın çocuğa ulaşarak onların yüzünde gülümseme oluşturmayı hedefliyor. Kasım ayında başlayan etkinlik takvimi, 31 Mayıs 2026’ya kadar devam edecek.
1978 yılında Samsun Çarsamba Yenikışla Mahallesi'nde doğdu. İlköğretimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü İlkokulunda, orta-lise öğrenimini Çarşamba İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1996 yılında kazandığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2000 yılında mezun oldu. 2002 yılından 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yapmaya devam etti. Çarşambaspor’da ve Türkiye Ragbi Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 31 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atandı. 5. ve 6. olağan kongrelerde yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2019 Mahalli ve İdari Seçimleri'nde Cumhur ittifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi ve Çarşamba Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendi ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.