Çözüm Merkezi istek ve şikayetleriniz için 7/24 aktif numaramız 0362 431 10 12 / İnternet başvurularınız için Kayıt Formu
Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehir içi trafiği rahatlatmak ve kent genelinde otopark kapasitesini yükseltmek amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir, mekanik otoparklarla hem park sorununa neşter vuruyor hem de o alanlarda yaptığı meydanlarla vatandaşlara yeni yaşam alanları kazandırıyor.
ALTI OTOPARK ÜSTÜ MEYDAN VE KAFE
Büyükşehir Belediyesi kentin en yoğun ilçelerinden İlkadım’da, Gazi Otoparkı ve Çiftlik Otoparkı projelerini hayata geçiriyor. Rasathane Mahallesi’nde inşası süren 169 araç kapasiteli Çiftlik Otoparkı projesinin yüzde 25’i tamamlandı. 19 Mayıs Mahallesi’nde inşa edilen 104 araçlık Gazi Otoparkı projesi ise yüzde 45 fiziki gerçekleşme oranına ulaştı. İki otopark projesi 3’ü bodrum kat olmak üzere 4 katlı olarak inşa ediliyor. Mekanik sistem otoparkların yer aldığı alanda ayrıca vatandaşların soluk alabileceği meydan, kafe ve çocuk parkları da yer alacak.
“İLKADIM’DA OTOPARK ÇİLESİ SONA ERECEK”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Son teknolojiyi kullanarak yaptığımız yeni yatırımlarla otopark sorununa yönelik kalıcı çözümler ortaya koyuyoruz. İlkadım ilçemize de 2 otopark kazandırıyoruz. Mekanik sistemle çalışacak otoparklardan birini Rasathane Mahallesi’ne birini de 19 Mayıs Mahallesi’ne inşa ediyoruz. Projeler hızla ilerliyor. Projelerin tamamlanmasıyla bölgede park konusunda yaşanan problem ortadan kalkacak. İki otopark projesi de bittiğinde tamamen mekanik bir sistem ile hız-enerji verimliliği yüksek yazılımla vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Otoparkların üst kısımları ise meydan olacak. Otopark kapasitesini artırırken biryandan da bölge içinde yeni yaşam alanları oluşturuyoruz” dedi.
PROJELERE VATANDAŞLARDAN “TAM” NOT
19 Mayıs Mahallesi esnaflarından Teoman Çelik; “ Bu otoparklar çok gerekliydi. Burada araç parkı büyük sıkıntı yaratıyordu. İnşallah bu projeler tamamlandığında bu sıkıntılar bitecek. Açılışı heyecanla bekliyoruz” dedi
19 Mayıs Mahallesi sakinlerinden Murat Kahveci ise, “ Olması gereken bir projeydi. Araç parkı sıkıntı olmaktan çıkacak inşallah. Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” yorumunu yaptı.
Rasathane Mahallesi’nde yaşayanlarda heyecanla otopark projelerinin tamamlanmasını bekliyor. Vatandaşlardan Timur Söylemez, “Çok güzel olacak. Mekanik otopark. Üstü de meydan. Çok başarılı bir proje. Çok ciddi sıkıntılarımız var araç parkı konusunda. O yüzden projelerin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadesini kullandı.
1961 yılında Şalpazarı’nda doğdu. İlk, orta, lise tahsilinden sonra KTÜ Mimarlık Fakültesine girdi ve 1983 yılında mezun oldu. Ortaokul ve lise yıllarında babasının yanında bakırcı ustası olarak çalıştı. 1978 yılında babasına ait işletmeyi sanayi tesisi haline getirdi ve tesisin imalat müdürlüğünü yaparak genç yaşta çalışma hayatına atıldı.
Askerliğini asteğmen kontrol mühendisi olarak 1985 yılında tamamladı. 1986-1991 yıllarında Türkiye Emlak Bankasında fen eksperliği yaptı. 1991 yılında kendi inşaat ve mimarlık şirketini kurarak serbest ticari hayatına başladı. 1993 yılında MÜSİAD Samsun Şubesinin kurucuları arasında yer aldı.
1994 yılında Atakum Belediyesi meclis üyeliğine seçildi. 2001 yılında AK Parti kurucu il başkanlığı görevini üstlendi.
2002 yılında AK Parti’den 22. dönem Samsun Milletvekilliğine seçildi. Aynı dönem iki yıl TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü. 23. dönem Samsun Milletvekilliğine tekrar seçildi ve iki yıl daha Komisyon Başkanlığı görevine devam etti. 60. TC Hükümeti Bayındırlık ve İskan Bakanlığına getirildi. 24. dönem Samsun Milletvekilliğine tekrar seçildi. 3 dönem milletvekilliği süresince Samsun’a ulaşımda, sağlıkta, sulamada, enerjide, adalette, eğitimde, sanayide vb. birçok alanda altyapı ve üst yapı yatırımlarında etkin rol oynadı. 5 yıl komisyon başkanlığı döneminde bayındırlık, ulaştırma, turizm alanlarında reform niteliği taşıyan birçok düzenlemeye imza attı.
Bakanlık döneminde kamu yatırımları, imar ve planlama, İller Bankası, yerel yönetimler, 2B gibi birçok alanda başarılı çalışmalarda bulundu. Türkiye’de devrim niteliğinde olan Tapu Kadastrodaki randevu sistemini ve gün içerisinde işlemlerin tamamlanması, TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) bakanlığı döneminde hayata geçirdi. 3 dönem milletvekilliğinden sonra Samsun’da ticari faaliyetlerine devam etti.
31 Mart 2019 yerel seçimleri için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Cumhur İttifakı adayı olarak gösterildi ve seçimlerden başarı ile çıkarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
Evli ve 5 çocuk babasıdır.