Çözüm Merkezi istek ve şikayetleriniz için 7/24 aktif numaramız 153 / İnternet başvurularınız için Kayıt Formu
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nın kent genelinde en güzel şekilde yaşanması adına her alanda çalışmalarını sürdürüyor. Bayramların en duygusal yaşandığı mezarlıklarda da Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşları yalnız bırakmıyor. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini huzurlu ve manevi bir atmosferde gerçekleştirmeleri için hazırlıklarını gerçekleştirdi.
Ulaşım desteği
Kıranköy, Asri ve Derecik Mezarlıklarında bakım, temizlik ve onarım çalışmalarını tamamlayarak mezarlıkları ziyarete hazır hale getiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, arife gününde ise ziyaretçilere ücretsiz ulaşım desteği sağlıyor. Arife günü boyunca İlkadım Mezarlık Hattı ve Atakum Mezarlık Hattı üzerinden mezarlıklara ekstra ücretsiz seferler düzenleniyor. Ayrıca mezarlıklarda yaşlı ve engelli vatandaşların ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri içinde araç tahsisi de yapılıyor.
Ücretsiz çiçek ve toprak
Bayramın manevi atmosferi güçlendirmek adına Büyükşehir Belediyesi tarafından Arife günü mezarlıkların girişinde stantlar kurularak ziyaretçilere ücretsiz çiçek ve toprak dağıtımı da gerçekleştiriliyor. Görevliler vatandaşlara Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın selamlarını ve bayram tebriklerini de iletiyor.
1978 yılında Samsun Çarsamba Yenikışla Mahallesi'nde doğdu. İlköğretimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü İlkokulunda, orta-lise öğrenimini Çarşamba İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1996 yılında kazandığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2000 yılında mezun oldu. 2002 yılından 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yapmaya devam etti. Çarşambaspor’da ve Türkiye Ragbi Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 31 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atandı. 5. ve 6. olağan kongrelerde yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2019 Mahalli ve İdari Seçimleri'nde Cumhur ittifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi ve Çarşamba Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendi ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.