Çözüm Merkezi istek ve şikayetleriniz için 7/24 aktif numaramız 153 / İnternet başvurularınız için Kayıt Formu
Doğal güzelliklerinin yanında kültürel mirasıyla da ön plana çıkan Samsun, müze zenginliği ile de dikkat çekiyor. Birbirinden farklı temalardaki müzelerin 6’sı Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunuyor. Her yıl ziyaretçi sayısını artıran Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki müzeler Ramazan Bayramı tatilinde de binlerce kişinin tercihi oluyor. Kentin hafızasını yansıtan müzeleri ziyaret edenler şehrin tarihini, kültürünü ve sanatını tanıma fırsatı buluyor.
Her müze farklı bir tema
Atatürk’ün 1919’da Samsun’a geldiği süreci yaşamak isteyenlerin tercihi Canik ilçesinde bulunan Bandırma Vapuru’nun birebir replikası olan Bandırma Gemi Müzesi oluyor. Amazon kadınların yaşamına tanıklık etmek isteyenler Amazon Köyü Müzesi’ni, Kurtuluşa giden süreci yaşamak isteyenler Havza’daki Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyor. Türkiye’nin ilk tütün müzesi olma özelliği taşıyan Bafra Tütün Müzesi ile Türkiye’nin ilk tematik mübadele müzesi olma özelliği taşıyan Alaçam Mübadele Müzesi de ilgililerini ağırlıyor. Bayram yoğunluğunun yaşandığı müzelerden biri de İlkadım ilçesinde bulunan Avrupa'nın en prestijli müzelerinden biri ödülüne sahip Samsun Kent Müzesi oluyor.
“İlgi giderek artıyor”
Samsun’da kültür turizmine ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Müzelerimiz şehrimizin ve insanımızın kültürel mirasını, tarihini ve sanatını koruyan mekanlar. Çok sayıda müzeye ev sahipliği yapan Samsun’umuz kültür turizminin en güzel örneklerini yansıtıyor. Kültür turizminin önemli argümanlarından biri olan müzelerimize ilgi de giderek artıyor. Bu bayram tatilinde de müzelerimiz çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Kültür turizminin can damarı müzelerimizin korunması, geliştirilmesi ve daha geniş kitlelerle buluşturulabilmesi adına bizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
1978 yılında Samsun Çarsamba Yenikışla Mahallesi'nde doğdu. İlköğretimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü İlkokulunda, orta-lise öğrenimini Çarşamba İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1996 yılında kazandığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2000 yılında mezun oldu. 2002 yılından 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yapmaya devam etti. Çarşambaspor’da ve Türkiye Ragbi Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 31 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atandı. 5. ve 6. olağan kongrelerde yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2019 Mahalli ve İdari Seçimleri'nde Cumhur ittifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi ve Çarşamba Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendi ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.