Çözüm Merkezi istek ve şikayetleriniz için 7/24 aktif numaramız 153 / İnternet başvurularınız için Kayıt Formu
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ilçesinde inşa edilen ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olacak Şehir Kütüphanesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Eski Türk-İş Eğitim Merkezi’nin olduğu alanda 5 bin 200 metrekare arsa içinde 27 bin 570 metrekare inşaat alanına sahip projenin yüzde 32’si tamamlandı. 3 bodrum kat, 1 zemin kat, 5 normal kat ve teknik kat olmak üzere 10 kattan oluşacak kütüphane, bin 98 oturma alanına, 525 bin kitap kapasitesine sahip olacak.
Yüzde 32’si tamamlandı
Samsun Şehir Kütüphanesindeki çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “İnsanımıza, gençlerimize, çocuklarımıza hitap edecek her projeyi çok önemsiyoruz. Eğitim şehri olan Samsun’umuza yakışacak bu güzel kütüphane projemiz de yükselmeye devam ediyor. Proje yüzde 32 fiziki gerçekleşmeye ulaştı. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kütüphanemiz 7’den 70’e herkese hitap edecek” dedi.
Projede kitaplıklar, serbest çalışma alanları, toplantı-seminer salonları, çocuk kütüphanesi, sergi salonları, etkinlik atölyeleri, bireysel-grup çalışma alanları, medya gösteri alanları, hobi alanları, araştırma merkezi, görme engellilere yönelik okuma salonu, kafe, restoran ve bahçe etkinlik alanları yer alıyor.
1978 yılında Samsun Çarsamba Yenikışla Mahallesi'nde doğdu. İlköğretimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü İlkokulunda, orta-lise öğrenimini Çarşamba İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1996 yılında kazandığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2000 yılında mezun oldu. 2002 yılından 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yapmaya devam etti. Çarşambaspor’da ve Türkiye Ragbi Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 31 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atandı. 5. ve 6. olağan kongrelerde yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2019 Mahalli ve İdari Seçimleri'nde Cumhur ittifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi ve Çarşamba Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendi ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.