Çözüm Merkezi istek ve şikayetleriniz için 7/24 aktif numaramız 153 / İnternet başvurularınız için Kayıt Formu
Sazak Deresi, SASKİ’nin Muhtelif Dere Islahı Projesi kapsamında stratejik öneme sahip bir yatırım olarak hayata geçirildi. Dere yatağı genişletilerek derinleştirilirken, bölgede 120 metre uzunluğunda ve 50 cm kalınlığında beton temel ile 108 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde beton perde imalatı gerçekleştirildi. Bu modern altyapı çalışmasıyla yağmur sularının kontrollü şekilde denize ulaşması sağlanarak bölgedeki taşkın riski tamamen ortadan kaldırıldı.
KENTİ KORUYAN ÖRNEK ÇALIŞMALAR
Daha önce İlkadım ilçesinde bulunan Kışla ve Hozan derelerinde de kapsamlı ıslah çalışmaları yürüten SASKİ, bu bölgede toplam 2 bin metrelik dere yatağını düzenleyerek, şiddetli yağışların yol açabileceği tehlikeleri bertaraf etti. Dere yataklarını birleştirip genişleten ekipler, vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma altına aldı.
“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİLERİNE HAZIRLIKLIYIZ”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, yapılan yatırımların yalnızca bugünü değil, geleceği de koruma altına aldığını vurguladı. Başkan Doğan, “Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkileriyle karşı karşıyayız. Yağışların şiddetlendiği bu dönemde, taşkın riski taşıyan derelerimizi ıslah ederek sel tehlikelerini minimuma indiriyoruz. Atakum ve İlkadım’daki dere ıslah projelerimizle büyük bir adım daha attık. Sazak Deresi ıslahını yıl sonu itibarıyla tamamlayarak, bölge halkının güvenliğini sağladık. Ekip arkadaşlarımız gece gündüz demeden şehrimizin dört bir noktasında çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
GÜVENLİ BİR ŞEHİR İÇİN DURMAKSIZIN ÇALIŞILIYOR
Şehrin geleceği için altyapı çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade eden Başkan Doğan, “Daha güzel ve güvenli bir Samsun için gece gündüz çalışıyoruz. Şehrimizi her anlamda örnek bir kent haline getirmek en büyük hedefimiz” diyerek Samsun’u geleceğe taşıyacak projelere hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.
1978 yılında Samsun Çarsamba Yenikışla Mahallesi'nde doğdu. İlköğretimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü İlkokulunda, orta-lise öğrenimini Çarşamba İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1996 yılında kazandığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2000 yılında mezun oldu. 2002 yılından 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yapmaya devam etti. Çarşambaspor’da ve Türkiye Ragbi Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 31 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atandı. 5. ve 6. olağan kongrelerde yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2019 Mahalli ve İdari Seçimleri'nde Cumhur ittifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi ve Çarşamba Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendi ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.