Çözüm Merkezi istek ve şikayetleriniz için 7/24 aktif numaramız 153 / İnternet başvurularınız için Kayıt Formu
Bir dizi program için Samsun’a gelen TBMM 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Halit Doğan, Samsun’da hayata geçirilen projeler, yürütülen faaliyetler ve sunulan hizmetler hakkında TBMM Başkanı Şentop’a detaylı bilgi verdi. Ayrıca Başkan Doğan, şehrin kalkınması ve gelişmesi için planlanan yeni dönem projeleri hakkında da fikirlerini paylaştı.
Ziyarette, TBMM 29. Başkanı Prof. Dr. Sn. Mustafa Şentop’un beraberindeki heyete Samsun Valisi Orhan Tavlı ve protokol üyeleri eşlik etti.
“Başkanımızı şehrimizde ağırlamaktan dolayı çok memnunum”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “TBMM 29. Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop’un şehrimize ziyaretleri bizleri çok memnun etti. Kendisini Samsun’umuzda ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Başkanımıza Samsun’umuzun geleceği ve daha ileri hedefleri için yürütmekte olduğumuz projeler hakkında bilgi sunma fırsatı bulduk. Sayın Başkanımız da bizlere değerli görüş ve önerilerini ileterek ufkumuzu genişletti. Gerçekleştirdiğimiz karşılıklı istişareler, Samsun’umuzun geleceği ve şehrimize yönelik vizyonumuzu daha da derinleştiriyor. Sayın Mustafa Şentop ve beraberindeki değerli heyete bu anlamlı ziyaretleri için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
1978 yılında Samsun Çarsamba Yenikışla Mahallesi'nde doğdu. İlköğretimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü İlkokulunda, orta-lise öğrenimini Çarşamba İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1996 yılında kazandığı Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2000 yılında mezun oldu. 2002 yılından 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yapmaya devam etti. Çarşambaspor’da ve Türkiye Ragbi Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 31 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atandı. 5. ve 6. olağan kongrelerde yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2019 Mahalli ve İdari Seçimleri'nde Cumhur ittifakı AK Parti Çarşamba Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi ve Çarşamba Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendi ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.